Nieuwe lessen, Castingworkshop en nieuwe collega’s

De afgelopen dagen was er genoeg te doen. Ik voeg een aantal van de gebeurtenissen samen om niet teveel korte berichten te hoeven plaatsen.

Ten eerste begon ik vandaag met nieuwe lessen. Een raar moment zo tegen het einde van het seizoen maar het was allemaal ter voorbereiding op het nieuwe lesjaar. Bij de Nederlandse MusicalAcademie werk ik via Studio 26. Dit bedrijf verzorgt daarbuiten ook lessen binnen de podiumkunsten. Volgend jaar zal ik een aantal van die lessen op me nemen. Ook zal ik spel techniek, verhaalopbouw en regie gaan geven aan de dansopleidingen.

Verder was er één van de meest geslaagde castingworkshops sinds tijden bij Xapp. Een gemotiveerde groep die erg leergierig waren. Niks werkt fijner dan dat. Er zaten echt figuren tussen die ik nog wel terug zal zien op een set of podium.

Het meest bijzondere van de afgelopen tijd waren mijn studenten. Deze week betekende het einde voor hun studentenperiode en het begin van het vervolg. Dat houdt in dat ze, vanaf dit moment allemaal mijn collegae zijn. Dat is toch wel een bijzonder gevoel.