Jasper de Bruijn is als docent aan verschillende organisaties verbonden en verzorgt lessen in zowel Nederlands als Engels.
Hij is actief binnen de buitenschoolse educatie en heeft daarnaast  een eerste graads lesbevoegdheid waarmee hij ook binnenschools actief is.

DE NEDERLANDSE MUSICAL ACADEMIE

Via Studio 26 in Jasper verbonden aan de Nederlandse Musical Academie. Naast spellessen en auditietraining verzorgt
hij logos26_a4-3hier nedmusicalacademie_logofcoranjepaarsbegeleiding bij soloprojecten en is hij als regisseur betrokken bij tijdelijke projecten. Ook geeft hij sinds 2017 spel en regie les aan de opleidingen Dans Show en Dans Urban en is hij verantwoordelijk voor een groot deel van de editing en vormgeving. Dit laatste doet hij zowel uitvoerend als docerend. Het is een opdrachtgever geworden waar Jasper een zeer groot deel van zijn vergaarde kennis in kwijt kan. Zijn ervaring als zelfstandig regisseur, maker, vormgever, editer en docent maken dat hij met alle facetten kennis maakte en hij een groot deel deze kennis ik kan zetten voor producties of door kan geven aan zijn studenten


JEUGDTHEATERSCHOLEN.NL
Samen met Xapp werkt Jasper aan verschillende jeugdtheaterscholen door het hele land. Hij geeft les, schrijft scripts en denkt mee over het lesprogramma.
Inmiddels zijn er locaties in onder andere: Utrecht, Zwolle, Ommen, Hardenberg, Bussum, Raalt, Dalfsen en Nijverdal . De school is sinds 2011 steeds verder aan het uitbreiden. In kwantiteit maar zeker ook in kwaliteit. Zo zijn er steeds sterker verbindingen in de omgeving wat onder andere geleid heeft tot gemeentelijke voorstelling Wortels als ook de opleidingsklassen. Binnen die laatst genoemde word er op de zaterdagen intensief gewerkt met zeer gemotiveerde groepen. De leerlingen van deze klassen doen auditie om tot het traject te worden toegelaten en werken een jaar lang aan o.a. speltechniek, makerschap, theatergeschiedenis en spelvormen. Daarnaast werken ze toe naar een op maat gemaakte voorstelling in Stadsschouwburg Utrecht en de Zwolse theaters. Het programma werd door Jasper ontwikkeld in samenspraak met Xapp en het werkveld en kent een driejarige roulatie.


XAPP: UITVOERENDE KUNSTEN VOOR KINDEREN EN JONGEREN
 Xapp is een organisatie die velen activiteiten op het gebied van uitvoerende kunsten organiseert. Zo zijn zij de drijvende kracht achter bovengenoemde jeugdtheaterscholen, organiseren ze regelmatig castingworkshops, hebben ze verschillende zomerkampen, verzorgen ze educatieve projecten en casten ze kinderen en jongeren voor film en televisie. Jasper werkt mee aan een groot deel van deze activiteiten en is nauw betrokken bij de organisatie.
De kampen van Xapp verdienen het om extra uitgelicht te worden. Jasper geeft op een aantal kampen les, schrijft en was betrokken bij de oprichting van hun filmkamp. Kijk dus vooral een op: www.xappzomerkamp.nl


REFOCUS METHOD: MEER DAN EEN ACTEERMETHODE
 Na een aantal jaren van training werd Jasper in 2018 gecertificeerd docent binnen de ReFocus Method. Deze uit Zweden afkomstige acteermethode richt zich op de geloofwaardigheid van spel. Het versimpelt ons idee over acteren en werkt aan de basis van contact, spierspanning en noodzaak. Het is een techniek die bedrieglijk simpel is en acteurs confronteert met eigen gewoontes en interne verhalen die door de jaren heen zijn ontstaan. Als docent werkt hij naast Tony Grahn, welke de techniek naar Nederland bracht en door ontwikkelde.


RADMAKKER: DRAMALESSEN IN HET ENGELS 
Vanuit de organisatie radmakker geeft Jasper lessen op middelbare scholen in het Engels. Het doel is om leerlingen zich vrij te laten voelen in deze taal. Door de aandacht te verplaatsen van de taal naar theater is de druk om correct te spreken minder groot. Tijdens de workshop word enkel Engels gesproken en leerlingen ontdekken vaak dat ze meer duidelijk kunnen maken dan ze dachten. Daarnaast ontstaat er eigenlijk altijd een groepsdynamiek waarbinnen leerlingen elkaar helpen. Wat de één niet weet, weet de ander juist wel.
De eisen aan het team van radmakker zijn dan ook bijzonder. Uiteraard staat voldoende ervaring met drama en lesgeven daar tussen. Daarnaast is een volledige beheersing van de Engelse taal in zowel kennis als accent een vereiste. Het resultaat is dan ook dat Jasper vaak de enige Nederlander tussen de Britten is.


WINFORD: MIDDELBAAR EN BASISONDERWIJS
Jasper werkt al geruime tijd voor deze particuliere school. Met veel verschillende locaties over het gehele land is zijn werk voor het sterk wisselend. De afgelopen jaren is hij verantwoordelijk geweest voor het opzetten van het vak theater en presentatie binnen de scholen. De bijzondere doelgroep van de Winford scholen maakt dat geen jaar echt hetzelfde kan zijn en er inmiddels dus een zeer uitgebreide lessenreeks is ontstaan. Het is een baan van veel verandering, reizen en interessante uitdagingen.