Kampen, films, regieadvies en 15 Jaar Xapp

De zomer zit erop voor mij. Iedere week was er wel een groep aan het werk met een musical, film of druk aan het werk op het zangkamp. Geweldige weken, druk dat wel maar geweldig. De hele zomer lang hoef je maar één ding. Je krijgt een groep en je maakt daar de beste mogelijke uitvoering mee terwijl je het ook nog voor een te gekke kampsfeer zorgt. Verder is er niks. Niet de afwas,  het koken, de klusjes in huis enkel de groep, het kamp en de uitvoering.
Ik ben ook dit jaar weer trots op de blije gezichten en de eindresultaten. Het muziektheaterkamp ging dit jaar helaas niet door. Jammer maar wel weer veel animo voor de volgende. Zoveel interesse en leergierigheid is er soms dat ik echt geniet van alle vragen. De echt kunstnerds zogezegd. Een beetje gek, vaak zeer intelligent en enorm gedreven.

Een paar dagen was ik wel weg van het terrein omdat ik regieadvies gaf bij een korte dansvoorstelling in Utrecht. De voorstelling Nachtvolk zal spelen in het maximapark en zich richten op het dierenleven dat in de nacht tot leven komt. Meer specifiek, hoe dat dierenleven samenhang met ons menselijke bestaan. Dat alles dan ook nog eens voor kinderen. Een ambitieus maar mooi project.

Dan was er nog de verrassing op het kamp. Xapp bestond dit jaar 15 jaar en zonder dat zij het zelf wisten hebben medewerkers, leerlingen en ouddeelnemers een verrassing voorbereid. Een hele nieuwe toegift een hoop extra aandacht en taart zorgde voor een mooie afsluiting.