Het concept van een bloem

De dichter JC Bloem werd 10 mei 1887 geboren te Oudshoorn (wat nu valt onder Alphen a/d Rijn).
Naast winkelcentrum incidenten en vallende bruggen brengt mijn geboortedorp gelukkig ook een hoop moois voort.
Bloem is het begrip Alpenaar uiteraard ruimschoots ontgroeid maar het dorp ziet hem als dorpsgenoot. Om dat te vieren worden er veel projecten opgezet rondom  de beroemde dichter. Zo worden er gedichten voorgedragen in de publieke ruimte, worden kunstenaars uitgedaagd zich te laten inspireren door zijn werk en komt er ook een toneelstuk. Voor dat laatste heb ik zojuist het concept ingeleverd en hopen we binnenkort audities te kunnen organiseren.
Uitdagend project en een eer met zulk mooi materiaal te mogen werken.
Geïnspireerd door zijn leven en dat van Clara Eggink schreef in vanuit haar standpunt de onderstaande tekst :

Een man van woorden

Ik houd van een man van woorden
Zijn ziel slechts een gedicht
Schuilgaand achter letters, regels, zinnen
Een kaft als zijn gezicht

Enkel ik ken echt de scheuren
Lees tussen de witregels door
Zijn pijn, verdriet, verlangen
Aan wie ik mijn man verloor

Want van woord kon ik niet leven
Poëzie heeft slechts eenzijdig lief
Al is zijn hart op papier geschreven
Papieren liefde is passief

Nu blader ik door zijn haren
Strijk zijn ezelsoren glad
Geen man om van te houden
Maar zijn woorden altijd lief gehad