Dubbele Generale voor een Dubbele Premiere

Het gebeurt niet vaak, het is niet zo zeer praktisch maar het gebeurd.
Vandaag was de laatste repetitie voor “Lang geleden” en over 40 minuten start de generale van “Wortels”.
Beide voorstellingen spelen morgen hun eerste voorstelling. Dit betekent dat ik morgenochtend met een groep volwassen spelers naar Velp reis en zij daar een voorstelling spelen voor kinderen.  Vervolgens stap ik in de auto en rijd ik naar Dalfsen om daar de Premiere van het stuk ” wortels” ,dat ik schreef en regisseerde, te draaien.

Om het nog vreemder te maken is één van mijn spelers van de NMA tevens mijn stagiair. Dit houd tin dat zij eerst de voorstelling ” lang geleden” speelt om vervolgens met mij mee te gaan als Choreograaf en Zangcoach van het stuk “Wortels”.  Samen met haar en Bjorn en Ria van Xapp gaan we er daar dan een spetterende opening van het theater van maken.

Ook dat nog: Het theater is gloednieuw en “Wortels” is de eerste voorstelling die daar speelt. Premiere voor ons als ook voor het gebouw, de Lampen, Het geluid, de techniek en de medewerkers.

Het wordt vet maar stiekem ben ik heel benieuwd waar we nog tegenaan gaan lopen.