Terug

Rags to Riches is een modelabel dat is opgericht door Antar Khirad. Deze in Utrecht werkzame modeontwerper heeft een lijn van zeer eigenkleding van hoge kwaliteit en met een heldere filosofie. Alle kleding wordt gemaakt van reststoffen afkomstig van de grote modemerken. Deze reststoffen worden vaak groot ingekocht en zouden worden vernietigd als niemand ze op zou kopen. Door deze stoffen te gebruiken bereikt het merk Rags to Riches een aantal zaken. Ten eerste word er geen materiaal verspeeld, ook garandeert het kleding van hoge kwaliteit maar bovenal verschaft het werkgelegenheid. Antar werd zelf geboren in India en laat alle kleding ook daar maken. Zo voorziet hij verschillende gezinnen  in zijn geboorte dorp van werk en brengt hij dat vakmanschap weer naar Nederland.
De stijl van zijn kleding laat zich moeilijk omschrijven maar doet denken aan de opkomende stijlen van Berlijn. Het is eigentijds maar heeft elementen die terug te vinden zijn in eeuwenoude ontwerpen. De kleuren zijn neutraal en vaak zelfs zwart of wit. Veel muzikanten/dj’s gebruiken zijn kleding als deel van hun huisstijl.
Momenteel is het label groeiende en als onderdeel van dat proces maakte Jasper samen met Charlotte Steunebrink een promotiefilmpje.

Jasper de Bruijn: Tekst, regie, voice-over en montage
Charlotte Steunebrink: Camera, beeldregie  en montage
(de coverfoto werd tevens gemaakt door Charlotte als onderdeel van de promotionele fotoshoot)
Antar Khirad: Tekst, kledingontwerp