TERUG

Loslaten is een fotoserie over het loslaten van het leven. De serie werd gemaakt door fotograaf Charlotte Steunebrink. Haar bijna theatrale stijl en poëtische interpretatie maakt dat je haar foto’s niet enkel bekijkt maar bijna leest.
Om dit te versterken heeft charlotte er voor gekozen haar publicatie te voorzien van kleine zwarte pagina’s met korte gedichten. De gedichten passen bij het thema maar zijn geschreven zonder voorkennis over de beelden.
Het boek krijgt hierdoor een extra laag waardoor de vertellende kracht van haar beelden nog meer tot zijn rechtkomt. De gedichten ondersteunen het beeld zonder de mogelijkheid tot eigen interpretatie weg te nemen.
Een aantal schrijvers leverde teksten aan voor deze serie waaronder ook Jasper de Bruijn. Twee teksten van hem zijn opgenomen in het uiteindelijke resultaat evenals een foto waar hij model voor stond. Hoewel deze publicatie op zijn pagina staat is het met name het project van Charlotte Steunebrink.
Bezoek vooral haar pagina: www.charlottesteunebrink.nl.
Naast de serie loslaten is er ander prachtig werk te vinden. Via haar website zijn ook de publicatie en een aantal van haar werken te bestellen.

Chalotte Steunebrink: Concept en Fotografie
Lieke Wegdam: Vormgeving
Mark Boode, Desiree Coumans, Siebe Palmen, Baba Ana, Jasper de Bruijn: Gedichten
Ruparo: Drukwerk