Terug

Lang geleden is een basisschool voorstelling dat entertainment en geschiedenis combineert. In het stuk komen oma, Saartje en Tess dankzij Histor terecht in verschillende verhalen uit de geschiedenis. Zo ontmoeten zij Jacoba van Beijeren, varen ze mee met Willem Barentsz en zien ze hoe de gebroeders Huygens de telescoop perfectioneren.

De voorstelling ” lang geleden” word gespeeld door studenten van de Nederlandse Musical Academie en is gebaseerd op het gelijknamige boek. Het oorspronkelijke stuk werd ontwikkeld door de studenten onder begeleiding van Dennis Willekens en later Marleen van der Loo. Jasper nam uiteindelijk de eindregie voor de tournee langs ze scholen op zich. Naast regie werkte hij mee aan vormgeving van onder andere de afgebeelde poster en het decorontwerp.

” Lang geleden” is een productie onder de vlag van Studio 26 en is te boeken onder Kunst in Beweging

De premiere van de tour was onder andere te zien in het programma Theaterkids

Jasper de Bruijn: Eindregie en herschrijving (voor school on tour)
Dennis Willekens & Marleen van der Loo: Initiële ontwikkeling en regie
Damian van Heperen: Productieassistent / stage manager
Martine de Bos: Productieleiding
Tessa Kleijn: PR
Cherida Krijgsman, Pauline Wittebol, Heleen van Maldegem, Shaneequa Vink, Evi van Blokland, Ruben Coenen, Emma van der Hoek, Nina Bruder, Noa Summer: Spel (Oorspronkelijke cast bij aanvang van het tournee langs de scholen, latere invulling kan hiervan afwijken)