TERUG

In een café zit een oude man.
Marius komt hier al zijn hele leven en de plek is voor hem veel meer dan een bar, wat tafels en wat stoelen. Hier kwam hij zich vroeger al verstoppen, kreeg hij zijn eerste zoen, ontmoette hij zijn vrienden en hier nam hij ook weer afscheid van ze.We kijken mee in zijn gedachten. Die brengen ons van zijn zusje naar zijn schoolbank, van zijn moeder naar zijn vrouw, van zijn vrienden naar de oorlog en naar zijn lieve dochter.
Zijn gedachten struikelen steeds meer over elkaar en gebeurtenissen die nooit simultaan plaatsvonden beginnen meer en meer te verweven. Het enige wat hij kan doen is erin meegaan. Zo lang hij weet wie hij is en waar hij is, is de wereld duidelijk .Gelukkig houdt zijn welkome kopje koffie hem bij de les.

In deze muzikale voorstelling kijkt het publiek mee door de ogen van een oude/dementerende man. Zijn herinneringen komen op het toneel tot leven maar beginnen langzaamaan door elkaar t lopen. Hierdoor wordt de scheiding tussen werkelijkheid, geheugen en verbeelding steeds troebeler. Het overkomt de man allemaal maar. Zijn tafel is zijn eiland vanuit waar hij zwijgend zijn binnen wereld aanschouwt

Tekst en regie: Jasper de Bruijn
Dramaturgie: Tessa Kleijn
Muzikale composities: Christan Grotenbreg
Muzikale leiding: Tom Heinen
Choreografie: Erwin van der Wouw & José Neuts
Techniek: Henri Paarhuis
Kap en Grime: Heleen Veenhuis & Christel Provoost
Registratie: Heleen van Maldegem & Björn Zillen
Productie: Ricardo Arts, Miranda Bochem, Rijnijssel & Studio26