TERUG

De getikte tijd van Jasper de Bruijn is een bestaand stuk in een nieuw jasje. Het stuk werd in 2017 meerdere malen vertoond ter viering van het 15 jarig bestaan van XAPP. Het bedrijf kende zijn oorsprong met dit stuk en vroeg Jasper het verhaal te moderniseren. Dat gebeurde drastisch en een nieuw jasje werd eerder een compleet nieuwe outfit. De basis van het verhaal bleef uiteraard overeind maar muziek, liedjes en teksten eerder allen flink onder d sloep genomen. Het resultaat is een compactere en vlottere voorstellingen met een extra gelaagdheid die de mysterie van het stuk ten goede komt.

Het verhaal speelt zich af in twee tijden. In het verleden handelt over een groep kinderen die hun levensloop voor zich zien vanuit hun plek in het bos. Als er echter commerciële belangen opkomen raken ze het stuk land en daarmee ook elkaar kwijt. We zien de groep later terug als hun plek verandert is in een station. Het symbool van de haastige volwassenheid waarin ze zich nu bevinden. De musical is daarmee een waar coming of age stuk dat aan elkaar gelijmd is door een groep journalisten. Zij leveren commentaar als derde entiteit en reflecteren op het verhaal zoals ook het publiek dat doet. De sfeer werd hierdoor door sommige bezoekers beschreven als die van ” a series of unfortunate events”. Hoewel een behoorlijk andere verhaal lijn toch begrijpelijk.

Het stuk werd gedurende de geheel zomerperiode wekelijks opgevoerd in het theater en zal de komende tijd enkel op aanvraag te zien zijn.

Jasper de Bruijn: Herschrijving en één van de regisseurs.
Heleen van Maldegem, Veerle Ruizendaal, Robbert Bijnen, Lineke Hekkenberg, Rosalie Eppink, Job de Roo,  Niek Dekker: Regie, Choreografie en Vocal coaching
Ria Kroon & Bjorn Zillen (Xapp): Productie en techniek