TERUG

Iedereen kent de werken van Shakespeare. Of beter; iedereen kent de namen van de werken van Shakespeare. Ondanks dat het nog steeds gespeeld wordt heeft het toch een stoffig, taai en elitair karakter gekregen. Zonde, want er zit zoveel in. Stukken worden gemoderniseerd, worden voorzien van eigentijdse muziek en gespeeld door frisse spelers. Voor velen blijft het echter een stap om daarvoor naar het theater te gaan. Daar een paar uur naar te kijken.

Met Shakespeare Six Ways bereiden wij zes stukken van Shakespeare op zes verschillende manieren. In krap anderhalf uur leer je als publiek zes meesterwerken kennen. Er is ruimte voor interactie, er wordt gedobbeld om de scenes die komen en ieder stuk is gegarandeerd totaal anders. Voor sommigen zijn klassieke stukken ingekort, anderen zijn verwerkt tot lied weer anderen lijken eerder een spelshow te zijn geworden.

Een teaser van de voorstelling was al te zien tijdens het wereld beroemde verhalen festival. Hier vertoonde de spelers midsummer nights dream in spelshow vorm. In de vorm Sandwiches and Shakespeare wordt het stuk gecombineerd met een uitgebreide brunch, Deze brunch is in: “Cafe Foye”, het cafe gedeelte van de Zwolse theaters. Tijdens de uitvoering lopen mensen dus ook gewoon naar binnen en naar buiten. Iets wat het geheel nog meer terug naar het publiek brengt.

Alle uitvoeringen worden gespeeld door ene groep jonge spelers uit Zwolle en omgeving. Het motto: ALs je Netflixseries kunt bingewatchen, waarom Shakespeare dan niet? Niet netjes maar gewoon in je makkelijk broek onderuit zakken.

Originele stukken: William Shakespeare
Bewerking: Jasper de Bruijn
Regie: Jasper de Bruijn & Bjorn Zillen (Macbeth)
Productie: Xapp
Spelers: Abel Beelen, Calijn Wijnhoud, Eline Klunder, Ingmar Weitjens, Jelle Rienstra, Lea van Pelt, Lysanne Puwels, Marinka de Best, Melissa Groen, Nicky Magré, Nynke Boerman, Renée de Jong, Ruth Boer, Yma Breteler.